Cselgáncs

2024.02.17. 17:30

Bakuban megszerezte pályafutása első Grand Slam-érmét Gercsák Szabina!

Harmadik helyen végzett a bakui olimpiai kvalifikációs tornán Gercsák Szabina, az Atomerőmű SE cselgáncsozója. Ezzel megszerezte pályafutása első Grand Slam érmét.

Berg Sándor

Gercsák Szabina (jobbról a második) bronzérmet szerzett Bakuban

Forrás: IJF

Gercsák Szabinának nyolcadik kiemeltként az első fordulóban, erőnyerőként nem kellett tatamira lépnie, majd a másodikban a nemzetközi színekben induló orosz Dina Gizatulinát múlta felül aranyponttal. A negyeddöntőben a címvédő, világranglistán második Elisavet Telcidu várt a paksiak 27 éves klasszisára, aki bő három perc alatt megkapta mindhárom figyelmeztetését, így a görög jutott a legjobb négy közé.

A vigaszágon Gercsák Szabina egy vazarival bizonyult jobbnak a ranglistán jóval előrébb rangsorolt izraeli Maya Goshennél, a bronzcsatában pedig a harmadik kiemelt osztrák Michaela Pollerest is legyőzte, így pályafutása során először állhatott dobogóra Grand Slam-viadalon.

A 70 kilogrammos súlycsoportban a torna előtt harminckettedik helyen álló korábbi korosztályos világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina a bakui bronzéremmel ötszáz kvalifikációs pontot gyűjtött, amivel egy lépést tett a párizsi olimpia felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!