Küzdősport

2024.02.19. 19:40

Három szekszárdi kvalifikálta magát a Jiu Jitsu Európa-bajnokságra

A ZR Team Szekszárd, vagy más néven „Sintér Jitsu” három sportolója, Schweigert Ákos, Hidas Gábor és Tóth Máté szerzett indulási jogot a Jiu Jitsu Európa-bajnokságra.

Teol.hu

Schweigert Ákos (balra), Tóth Máté (jobbról a harmadik) és Hidas Gábor (jobbról a második) Európa-bajnoki kvótát szerzett

Forrás: beküldött fotó

Tóth Máté a cselgáncs, a thai boksz és a kick-box világában szerzett hazai és nemzetközi eredményei után 2008-ban fordult a brazil jiu jitsu felé. Közel két éve szerezte meg fekete övét a sportágban, ZR Team Szekszárd teremmesteréhez pedig egyre többen járnak edzeni, akik egyre komolyabb eredményeket érnek el.

Ennek bizonyítéka a hétvégi, magyar szakszövetség szervezésében tartott Európa-bajnoki kvalifikációs verseny Dunakeszin, ahonnan a hat fős szekszárdi különítmény tizennégy érmet hozott el. Schweigert Ákos egy-egy aranyat és ezüstöt, Hidas Gábor két második, Tóth Máté pedig két első és két harmadik helyet szerzett, ezzel kijutottak a németországi Gelsenkirchenben május 23-tól 26-ig rendezendő Európa-bajnokságra.

Eredmények
Berta Bernát (kezdő, 85 kg): Gi – arany, NoGi – arany
Tivadar Marczy (haladó, 85 kg): Gi – ötödik hely, Nogi bronz
Kiss Csaba (kezdő, 77 kg): Gi – arany, NoGi – arany
Hidas Gábor (haladó, 77 kg): Gi – ezüst, NoGi – ezüst
Schweigert Ákos (haladó, +94 kg): Gi – ezüst, NoGi – arany
Tóth Máté (haladó, 94 kg): Gi – bronz, NoGi – bronz. Master Gi – arany, NoGi – arany

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!