Kosárlabda

2024.02.27. 16:11

Kathryn Westbeld is bekerült a hétvégi forduló válogatottjába

Kathryn Westbeldet, a Tarr KSC Szekszárd NB I-es női csapata amerikai erőcsatárát is beválasztották az előző forduló válogatottjába az MKOSZ szakírói.

Teol.hu

Kathryn Westbeld (a labdával) remek teljesítményt nyújtott a Vasas elleni bajnokin

Fotó: Makovics Kornel

A honi szövetség honlapján megjegyzik, hogy a 23 ponttal és 10 lepattanóval záró Westbeld nélkül alighanem még jobban meg kellett volna izzadnia a KSC-nek a szombati, budapesti bajnokiján. Hozzáteszik, hogy a klasszis légiósnak 27 perc is elegendőnek bizonyult, hogy 34-es VAL-mutatót szállítson. Mint ismert, a KSC a negyedik negyedben törte meg a Vasas ellenállását, és nyert 75–60-ra. Westbeld mellett a hétvége válogatottjába két egykori KSC-s, Kolby Morgan (BEAC) és Szabó Fanni (TFSE), valamint Bridget Carleton (Győr) és Tóth Franka (BEAC) került be. 

Kathryn Westbeld 17,33 pontos átlagával jelenleg első helyen áll az egész NB I-es bajnokság pontlistáján, míg a teljesítményindexeket (VAL-mutató) rangsoroló listán 23,56-os mutatóval a második. Érdekesség, hogy ezt a listát egy másik szekszárdi, Jacinta Monroe vezeti 25,43-as mutatóval, míg előbbiben éppen a 17,29 pontos átlagot jegyző Monroe követi Westbeldet. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!