Kosárlabda

2024.02.24. 20:03

A negyedik negyedben törte meg a Vasast a Tarr KSC Szekszárd

Három negyeden át csak futott az eredmény után, a negyedikben azonban megrázta magát a Tarr KSC Szekszárd, amely magabiztosan nyert a Vasas otthonában.

Teol.hu

Jacinta Monroe 12 ponttal járult hozzá a szekszárdiak győzelméhez

Fotó: MKOSZ

Vezetőedzője nélkül utazott Budapestre a Tarr KSC Szekszárd. Djokics Zseljkót szerdán a Sopron Basket elleni kupameccsen állították ki a játékvezetők, a szövetség pedig egy meccsre szóló eltiltással sújtotta a vajdasági szakembert. 

Gondoltuk nagy szerencse, hogy éppen a Vasas ellen kell letöltenie az eltiltását, hiszen a fővárosiakat edző nélkül is illik legyőzni. Aztán mégsem így alakult, a Vasas igencsak megnehezítette a KSC dolgát. 

A budapestiek nagyon szívósan harcoltak, és három negyeden keresztül vezettek is, de aztán jött a negyedik felvonás, amelyikben megrázták magukat a szekszárdiak, s végül tizenöt pontos különbséggel nyertek.

A KSC legjobbja ezúttal is az amerikai Kathtyn Westbeld volt, aki 23 pontja mellé 10 lepattanót is lekapott, azaz kosaras nyelven szólva dupla duplát ért el. Miklós Melinda a 13 pontja mellé 8 lepattanót gyűjtött, Jacinta Monroe pedig 12 ponttal, 5 lepattanóval és 7 gólpasszal (!) járult a sikerhez.

Tippmix Női NB I, a 14. fordulóban
Vasas Akadémia–Tarr KSC Szekszárd 60–75 (17–14, 16–18, 20–19, 7–24)
Budapest, Pasaréti Sportcentrum. Vezette: Minár L., Nyilas I., Jankovics V. 
A legjobb dobók: Allen 18/6, Madar E. 13/3, Jáhni 11/9, illetve Westbeld 23/3, Miklós 13/6, Monroe 12. 

A szekszárdiaknak még három meccsük van vissza az alapszakaszból: március 2-án az E.ON ELTE BEAC Újbudát fogadják, március 9-én a Sopron Basket vendégei lesznek Boros Júliáék, akik március 23-án a DVTK elleni hazaival zárnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!