Kosárlabda

2024.02.21. 20:17

Nagyot küzdött a KSC, de a feszült légkört a soproniak bírták jobban (képgaléria)

Végig feszült légkörben csatázott egymással a Magyar Kupában a Szekszárd és a Sopron – végül utóbbiak győztek, s jutottak be a sorozat négyes döntőjébe.

Teol.hu

Kathryn Westbeld (a labdával) volt a szekszárdiak legjobbja a szerdai kupamérkőzésen

Fotó: Makovics Kornel

Nem ígért sok jót a szekszárdiak számára a két csapat kupamérlege: az eddigi tizenhat MK-összecsapásuk közül tizenötöt nyert a Sopron, s csak egyet a KSC. Igaz, az az egy a soproniak számára a legfájdalmasabb, hiszen 2018-ban éppen a nagy rivális otthonában aratta története első kupasikerét Djokics Zseljko együttese. 

Egyről a kettőre lépni – ez volt a cél szerdán este a szekszárdi sportcsarnokan. Ráadásul nem is volt annyira elérhetetlennek tűnő, egy ízben, a bajnokságban már sikerült két vállra fektetni a Sopront, a decemberi csata végén 86–71-es KSC-győzelmet mutatott a z aréna villanytáblája. 

Nem indult jól, mert a soproniak kiválóan védekeztek, a kék-fehérek pedig nem találták a rést, a tiszta dobóhelyzetet, így vezettek a vendégek. Sőt olyan figurák után is dobtak kosarat, hogy azt még mi is megtapsoltunk volna... Djokics Zseljkónak érthetően nem tetszett, idegesen járt-kelt a kispad előtt.

Egy negyednyi játék után tizenkét ponttal mentek a zöldmezesek, a szekszárdiak olykor tanácstalanul néztek egymásra – nem igazán találta ekkor a ritmust a KSC.

Nem úgy a második tíz percben, amelyre egy másik szekszárdi csapat futott ki – összeállt a védekezés, s ez szép lassan hozta magával a pontokat és a felzárkózást. A nagyszünetre úgy mehettek el Theodoreán Alexandráék, hogy már csak négy pontot kell ledolgozniuk, s egyáltalán nem tűnt lehetetlennek ez a küldetés.

Gyorsan le is dolgozták ezt a négyet, 6–0-val kezdtek a Kathryn Westbeld vezette hazaiak, s a meccs folyamán először vezettek is (40–38). Aztán visszavette a vezetést a Sopron, s így mentek a felek egészen a negyed hajrájáig. 

Egy véleményes ítélet (Jacinta Monroe sapkázta le Papp Klaudiát, amit mindenki megdöbbenésére szabálytalannak ítéltek a játékvezetők) után felrobbant a dühtől a csarnok, s Djokics Zseljko is, aki le akarta hívni a pályáról a csapatát. Végül maradtak, de a szakembert kiállították, és az öltözőbe parancsolták a játékvezetők. 

A közjáték a szekszárdiakat zavarta meg, a soproniak pedig kihasználták ezt, és elléptek. Varga Alíz hárompontosa után már 15-tel vezetett a vendégcsapat, ez pedig már túl sok volt a kicsit lelkileg megrogyó KSC-nek. Nagy küzdelemben sikerült visszajönni némiképp, de az MK négyes döntőjébe végül a soproniak jutottak be. 

A szekszárdiaknak maradt a bajnokság, szombaton a Vasas Akadémia otthonában lehet majd javítani. 

Női kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő
Tarr KSC Szekszárd–Sopron Basket 64–76 (12–24, 22–14, 15–19, 15–19)
Szekszárd városi sportcsarnok, 900 néző. V: dr. Mészáros B., Nagy V., Rózsavölgyi.
SZEKSZÁRD: Sztanacsev 2, Boros J. 5/3, Miklós M. 9/9, Westbeld 23/3, Krjnics 6. Csere: Horváth Bernadett 3/3, Monroe 16, Theodoreán.
Edző: Djokics Zseljko. SOPRON: Turner 14, Fegyverneky 5, Sitku 9/3, Brooks 21/9, Mompremier 8. Csere: Varga A. 11/9, Papp K. 6, Toman D., Böröndy 2. Edző: Gáspár Dávid.
Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–7. 6. p.: 4–15. 12. p.: 18–26. 15. p.: 23–32. 17. p.: 29–34. 22. p.: 40–38. 27. p.: 45–48. 30. p.: 49–57. 33. p.: 52–62. 36. p.: 55–69. 
Kipontozódott: Sztanacsev a 40. percben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!