Cselgáncs

2024.02.21. 17:00

Olimpiai kvótás helyre repítette Gercsák Szabinát a bakui bronzérme

Nyolc helyet lépett előre a 70 kilósak világranglistáján Gercsák Szabina, az Atomerőmű SE cselgáncsozója ezzel direkt olimpiai kvótás helyre lépett előre.

Berg Sándor

Gercsák Szabina olimpiai kvótás helyre lépett elő

Forrás: IJF

Duplán jövedelmező volt Gercsák Szabina számára a hétvégi bakui olimpiai kvalifikációs torna. A 27 esztendős cselgáncsozó egyrészről pályafutása első dobogós helyezését szerezte Grand Slamen, másrészről a bronzérem mellé ötszáz ranglista pontot is társult.

Az Atomerőmű SE korosztályos világ- és Európa-bajnoka nyolc pozíciót előrelépve a 24. helyet foglalja el a 70 kilósak világranglistáján, ami jelen állás szerint olimpiai részvételt ér Párizsba. Megelégedni viszont nem lehet, mert a ranglista ezen része nagyon együtt van, egy jó szerepléssel nagyot lehet előrelépni, ugyanakkor ha rosszul jön ki a lépés, nagyot lehet zuhanni.

A nyári játékokig igen sűrű lesz a menetrend, március 1-jén már Taskentben rendeznek kvalifikációs viadalt (a nevezési listán szerepel Gercsák Szabina neve is), majd a hónap végén előbb tbiliszi, egy héttel később antalyai Grand Slamra kerül sor. Az Európa-bajnokságot április utolsó hetében Zágrábban, a világbajnokságot május közepén Abu-Dzabiban rendezik, de a kettő között Asztanában is GS-versenyt bonyolítanak le.

A párizsi ötkarikás játékok cselgáncsversenyeit július 27-től augusztus 2-ig tartják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!