Labdarúgás

2024.02.07. 13:00

Varga Barnabás Hahn János nyomdokába lépett

Az MTK Budapestnek lőtt mesternégyesével kiérdemelte a Nemzeti Sportnál a 10-es osztályzatot Varga Barnabás. Hahn János után a Ferencváros válogatott támadója kapta meg ismét a legmagasabb érdemjegyet a napilapnál.

Teol.hu

Varga Barnabás négy gólt szerzett az MTK Budapest elleni örökrangadón

Fotó: Árvai Károly

A 223. örökrangadón a Ferencváros 5–1-re ütötte ki az MTK Budapestet az OTP Bank Liga 19. fordulójának keddi játéknapján. A címvédő sikeréből oroszlánrészt vállalt a nyáron Paksról szerződtetett Varga Barnabás, aki négy gólt és egy gólpasszt jegyzett. 

Hahn János után több, mint három évvel Varga Barnabás jegyzett mesternégyest az NB I-ben
Fotó: Árvai Károly

A Nemzeti Sportnál ezért a teljesítményért a legmagasabb, 10-es osztályzatot kapta.

A napilap megjegyzi, 1967 augusztusa óta osztályozza a magyar labdarúgók első osztályú bajnokikon nyújtott teljesítményét 1-től 10-ig (az ötvenes években, sőt jóval korábban is osztályozott már, de más rendszerben). Azóta Varga Barnabásé a 27. tízes osztályzat, azaz a legmagasabb érdemjegy.

Varga Barnabás az első Hahn János óta

Varga Barnabás keddi teljesítményével olyan nevek mellé került, mint Nyilasi Tibor, Véber György, Kiprich József, Fischer Pál, vagy a Paksi FC-t korábban rövid ideig irányító Waltner Róbert. Legutóbb 2020. november 7-én a Paksi FC támadója, Hahn János érdemelte ki a 10-es osztályzatot a Puskás Akadémiának lőtt négy találatával (6–2).

Az atomvárosiakkal az előző idényben gólkirályi címet szerző Varga – sérüléséből felépülve – október után volt ott ismét a Ferencváros kezdőcsapatában és éppen az MTK elleni, szeptemberi 6–1-es siker alkalmával talált be utoljára a kapuba. Ezzel a négy találatával átvette a góllövőlistán a vezetést klubtársától, a Fehérvárról szerződtetett Kenan Kodrótól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!