Labdarúgás

2024.02.16. 21:54

Véget ért a Paks menetelése, a feltámadó Zalaegerszeg elvitte a három pontot! (galériával)

Hiába vezetett már 3–1-re is a Paksi FC, a Zalaegerszeg fordított és 4–3-ra megnyerte az OTP Bank Liga pénteki meccsét.

Teol.hu

Könyves Norbert (zöldben) két és fél gólt szerzett a zalaiak ellen, de nem volt oka az örömre

Fotó: Denes Martonfai

Nem megy tizenegyesből a Paksi FC-nek. Vasárnap, a Kecskemét ellen Haraszti Zsolt lőtte a kapu mellé a labdát a büntetőpontról, most pedig Könyves Norbert rontott – pontosabban Dombó Dávid védett bravúrral. 

Senkit sem érdekelt azonban mindez péntek este Pakson, mert az atomvárosiknak ez is simán belefért, könnyedén vezettek a zalaiak ellen, s látottak egy fölényes győzelmet vetítettek elő! Előbb Könyves Norbert jobboldali centerezését követően vágta a labdát saját kapujába a görög Sztefanosz Evangelou, majd két szép csel után Könyves jobbal lőtt a kapu jobb alsó sarkába. 

A zalaiak nagyon rossz napot fogak ki, egyáltalán nem veszélyeztették a paksi kaput, az embernek olyan érzése volt, mintha a PFC edzésén lett volna. Márton Gábor, a zalaiak pécsi edzője nem is várt a szünetig, két játékosát, Kiss Bencét és Medgyes Sinant is idő előtt lekapta a pályáról, de a változtatás sem hozott nagy áttörést, mindössze pár perc zalaegerszegi fölényt eredményezett.

A szünet után némiképp váratlanul szépített a Zete, Antonio Mance középre lőtt labdájára Gruber Zsombor robbant rá a leggyorsabban, s közelről a kapuba lőtt. Még mielőtt azonban reménykedni kezdtek volna a vendégek, jött megint az extra napot kifogó Könyves, és közelről a kapuba emelte a Papp Kristóf lövése után a lécről eléje kerülő labdát. 

Hogy ezután mi történt, arra viszont senki sem gondolt, és nehéz rá szavakat találni! Előbb Yohan Croizet egy perccel a beállása után lőtt óriási bombagólt, majd Antonio Mance egyenlített ki Szappanos Péter nagy bakija után – a labda egy göröngyön átpattant felette, így csak mellé tudott ütni, a horvát pedig elvitte a labdát, és egy méterről az üres kapuba passzolt. 

A hajrában mindent megtett a győztes gólért a Paks, Böde Dániel előbb fejjel, majd lábbal veszélyeztetett – a slusszpoén azonban a Zalaegerszegé lett. Croizet lövése Szélpál Norbert lábán megpattant, Szappanos Péter kezei és lábai között pedig becsorgott a kapuba. Könyves parádéja így mit sem ért, Croizet lett a hős, aki csereként lett nyerőember. 

A Paks három győzelem után kikapott, így nem tudott meglépni a Fraditól, sőt a vesztett pontokat tekintve már a címvédő áll jobban.

OTP Bank Liga, a 21. fordulóban
Paksi FC–Zalaegerszegi TE FC 3–4 (2–0)
Paks, 1500 néző. V: Bogár G. Paks: Szappanos – Osváth, Vas G., Kinyik, Lenzsér, Balogh B. – Mezei (Szabó B., 71.), Papp K., Haraszti Zs. (Szélpál, 63.) – Tóth B. (Böde D., 62.), Könyves (Hahn, 71.). Vezetőedző: Bognár György. ZTE: Dombó – Szendrei, Várkonyi, Evangelu, Szafronov, Medgyes (Hadida, a szünetben) – Bedi, Kovács B. (Németh D., 64.), Kiss B. (Mim, a szünetben) – Mance, Gruber (Croizet, 65.). Vezetőedző: Márton Gábor. Gólszerzők: Evangelou (4., öngól), Könyves (45.+2., 55.), illetve Gruber (53.), Croizet (66., 92.), Mance (73.). 

A Paksi FC a 22. fordulóban, jövő vasárnap a Kisvárda Master Good otthonába látogat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!