Kézilabda

2024.03.20. 12:07

A dobogót tűzi ki célul a rájátszásban a Hőgyészi SC férficsapata

Hétvégén a felsőházi rájátszással folytatódik az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság, amit a Hőgyészi SC éremmel szeretne zárni.

Berg Sándor

Minden jó, ha a vége jó, és ez igaz volt a Hőgyészi SC szereplésére az alapszakaszban. Az idényt még Bán Tamással kezdte meg a csapat, de a Nagyatád ellen hazai pályán elveszített mérkőzést követően – közel hat év és több, mint száz bajnoki után – lemondott a vezetőedző. A sereghajtó elleni 27–24-es vereség végül nem befolyásolta a gárda szereplését, mert a helyére kinevezett Héger Zsolttal kilenc találkozóból nyolcat megnyert a HSC, s végül tizenegy győzelemmel és három vereséggel a második zárta a szezon első felét.

Pencs Barnabásék (42) Tökölön kezdik a felsőházi rájátszást
Fotó: Kiss Albert

„Egy-két mérkőzésen belül hullámzó teljesítményt nyújtottunk, voltak nehéz periódusaink, de túl tudtunk ezeken lendülni és összességében jól teljesítményt nyújtottunk az alapszakasz során – értékelt portálunknak Héger Zsolt. – A Nagykanizsa elleni 38–20-as pofon fájó volt, de azon a találkozón senki sem tudott egy középszintet hozni. Így is a legkevesebb gólt kaptuk a bajnokságban, igaz, ehhez a második legkevesebbet is lőttük.”

A címvédő Nagykanizsa mögött második helyen jutott a felsőházi rájátszásba a Hőgyész, és a NEKA U21-es csapatát, valamint a PTE PEAC gárdáját oda-vissza legyőzve nyolc pontot vitt magával. Ezzel a playoff rajtja előtt – a tizenegy pontos Százhalombatta és a kilenc pontos Nagykanizsa mögött – a harmadik pozíciót foglalják el Szakcsi Dávidék, amit a vezetőedző szeretne megtartani a szezon végeztével is.

A dobogós hely megtartása a cél

„Reális esély van rá, hogy a dobogón végezzünk, ha a hazai meccseinket megnyerjük és idegenben is elcsípünk legalább egy győzelmet, akkor ez meglehet. Hogy a mi alapszakasz-csoportunk erősebb volt-e, azt egyelőre nem tudom megmondani, az viszont talán könnyebbség, hogy az utolsó mérkőzésünket hazai pályán vívjuk majd” – folytatta a hőgyésziek vezetőedzője, aki szerint mindenki ellen megvan az esélyük a győzelemre, de nem szeretnék elbízni magukat, hiszen saját magunknak is tudnak meglepetést okozni.

Az ellenfelekről elmondta, a Csepel sok fiatalt játszat, míg a Százhalombattánál a belső posztos játékosok képviselik a rutint. Ráadásul a csapat tavalyi kezdősora megmaradt, kivéve azt a Pap Ádámot, aki éppen a hőgyésziekhez szerződött a nyár folyamán. Az Érd hullámzó teljesítményt nyújtott az alapszakaszban, ahol sokáig a második-harmadik helyen állt, végül negyedikként jutott a felsőházba. 

A hétvégi rivális Tökölről látott videók alapján úgy látja, hogy a jobboldaluk az erősebb. Hozzátette, ha jó formában lesznek, nyerhetnek szombaton, az mindenesetre megkönnyíti a helyzetét, hogy jelen állás szerint nem kell nélkülöznie senkit.

Férfi NB II, E-F csoport, felsőház
    1.    Százhalombatta    6    5    1    0    188–170    11
    2.    Nagykanizsa    6    4    1    1    196–159    9
    3.    Hőgyész    6    4    0    2    161–178    8
    4.    Csepel    6    2    2    2    179–170    6
    5.    Érd    6    2    1    3    163–170    5
    6.    NEKA U21    6    2    1    3    164–169    5
    7.    PTE PEAC    6    1    0    5    174–189    2
    8.    Tököl    6    1    0    5    168–188    2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!