Atlétika

2024.03.05. 12:33

Félóránként nyerte az aranyérmeket az országos bajnokságon a bonyhádi futó

A bonyhádi versenyző, Noé Attila három számban is aranyérmes lett a szeniorok fedettpályás bajnokságán.

Teol.hu

Remek napot fogott ki a bonyhádiak sportolója, Noé Attila

Fotó: Beküldött kép

A szenior korosztályban is kiváló sportolói vannak az Atlétikai Club Bonyhádnak – ezt most Noé Attila bizonyította, aki három aranyérmet is nyert a 2024. évi Szenior Fedettpályás Bajnokságon, a budapesti BOK Sportcsarnokban. 

Noé Attila az M40-es korcsoportban állt rajthoz, ráadásul több távon is megmérette magát. A völgységi sportoló már a tavalyi országos bajnokságokon is bizonyított, hiszen akkor a fedettpályás bajnokságon 1500 m-en indult és szintén győzedelmeskedett, a szabadtéri korosztályos ob-n pedig 800 méteren volt egy második helyezése. 

Most szombaton is kirobbanó formában versenyzett. Először 800 méteren állt rajthoz, ahol 2:16.60-as új egyéni csúccsal győzedelmeskedett! Fél órával később már a 400 méteres síkfutás rajtjánál állt, és 60.26 mp-es új egyéni rekorddal újabb aranyérmet szerzett! Majd bő fél óra múlva egy harmadik számban, 1500 méteren is elindult. És nem csak elindult, hanem meg is nyerte 4:47,69-cel, újabb egyéni csúccsal! Így háromszoros győztesként térhetett haza!

Tóth Attila az M50-es korcsoportban versenyzett, a nehézatléták között. Ő tavaly Magyarország Szenior Atlétikai Bajnokságán is dobogóra állhatott, akkor ezüstérmes volt súlylökésben. Most a harmadik helyet szerezte meg, 10,82 m-es dobásával, melyet második kísérletre ért el – számolt be a verseny bonyhádiakat érintő történéseiről a völgységi klub. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!