Labdarúgás

2024.03.02. 10:34

Kilencvenhét nap után köszönt be a tavasz az NB III-as focibajnokságban

Kilencvenhét nap után indul útjára a labda az NB III-as focibajnokságban, a négy tolnai gárda közül három saját közönsége előtt kezdi meg a küzdelmeket a Dél-Nyugati csoportban.

Teol.hu

A paksiak kétszer is megmérkőztek a kaposváriakkal: egy győzelem és egy vereség volt a mérleg

Fotó: Molnár Gyula

FC DUNAFÖLDVÁR

A legjobb helyzetből az FC Dunaföldvár várja a folytatást: Varga Balázs csapata az ötödik helyen áll, mindössze két pontra a dobogótól. 

Veretlenül hozta le a téli edzőmeccseit a Dunaföldvár, három döntetlen (Dunaújváros 2–2, III. Kerület 2–2, Bicske 1–1) mellett az Iváncsát (4–0), a Dabast (3–0) és a Kecskemétet (2–0) is legyőzték Bartha Lászlóék, akik a mohácsiakkal kezdenek hazai pályán – a kötelező győzelem megszerzésének reményében.

PAKSI FC II

A paksiak második számú csapata a hetedik helyről folytatja, de ha utolsó hat meccséből nem veszít el ötöt Kindl István gárdája, akkor most jobban is állhatna. 

A hét téli edzőmeccse közül hármat megnyert, hármat elveszített a gárda. A Kaposvárral (1–3 és 4–1) és a Majossal (1–2 és 4–1) kétszer is összecsaptak a zöldek, akik a fehérváriak második sorát 2–1-re verték, a Szekszárdtól 2–0-ra kaptak ki, a Moháccsal pedig 1–1-es döntetlenre végeztek. 

A rajton rögvest az egyik legkeményebb ellenfél, az Iváncsa vár rájuk – egy bravúros siker nagy lendületet adhatna a fiatal gárdának. 

BONYHÁD-MAJOS

A 12. pozícióban telelő Bonyhád-Majos nem áll kieső helyen, de nem is nyugodhat meg, mert ebben a mezőnyben egy kör alatt megváltozhat minden. Egy-egy győzelemmel vagy vereséggel nagyot lehet lépni előre, de vissza is lehet zuhanni. 

A majosiak a már említett paksiak elleni 2–1-es siker mellett a Komlót 6–2-re, a Villányt 5–2-re verték. A Jánoshalmával 3–3-ra végeztek, a paksiak elleni 4–1-es vereség mellett a Szekszárdtól 2–0-ra kaptak ki. 

Nem lesz könnyű számukra a nyitány, hiszen a Ferencváros második számú csapatához utaznak – a helyzetük hasonló a paksiakéhoz, nekik is nagy lökést adna egy bravúr.

SZEKSZÁRDI UFC

Az utolsó előtti helyezett szekszárdiak pocsék ősz után egy sikeres tavaszban bíznak, amire az edzőmeccsek alapján van is esély. 

Az első három találkozójukat a Szentlőrinc (1–4), a Martfű (1–2) és a Bonyhád (1–2) ellen elveszítették Mészáros István tanítványai, akik aztán nagyon elkapták a fonalat, és Bonyhád-Majos (2–0), a Paks II (2–0) és a Kecskemét II (1–0) után a főpróbán a Balatonfüredet (2–1) is legyőzték.

Az MTK második csapata nem verhetetlen, sőt hazai pályán a feljebb lépés miatt kötelező a győzelem!

A program

NB III, Dél-Nyugati csoport, a 18. fordulóban, vasárnap. Paksi FC II–Iváncsa KSE 11 óra, Ferencvárosi TC II–Bonyhád-Majos 11 óra, FC Dunaföldvár–Mohácsi TE 1888 14 óra, Szekszárdi UFC–MTK Budapest II 14 óra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!