Teol.hu videó

2024.04.24. 18:48

A bátaszéki karatékák kapták a 2023-as év legjobb férficsapatának járó elismerést (videó)

Hatalmas sikere volt idén is az internetes oldalon lezajlott szavazásnak, a jelöltekre több ezer voks érkezett. A legjobb férficsapat díját a Bátaszék SE karate szakosztálya kapta.

Teol.hu

A legjobb férficsapat díját a Bátaszék SE karate szakosztálya kapta (Fotó: Kirchné Máté Réka)

Ezúttal is négy kategóriában kerestük az év legjobbjait, a nők és férfiak egyéniben és csapatban is megmérettek. Mindegyik kategóriában öt-öt jelölt indult, közülük kerültek ki a győztesek, a legjobbak, akik elnyerték az olvasók, a közönség szimpátiáját. A legjobb férficsapat díját a Bátaszék SE karate szakosztálya kapta.

Évtizedek óta magas színvonalú munka folyik a karate egyik vármegyei fellegvárában, a Nagy Ákos által dirigált csapat remek eredményeit már nemcsak itthon, hanem külföldön is elismerik. A bátaszékiek számára igazi áttörést hozott a 2023-as esztendő, a belgiumi Wado-Kai Európa-bajnokságon sosem látott nagyszerű szerepléssel rukkoltak elő: a BSE 5 aranyat, 7 ezüstöt 6 bronzot és két ötödik helyet zsebelt be az egyéni- és csapatversenyekben. 

A kontinensbajnokságra a Wado Magyar Bajnokságon melegítettek, s lehengerlő versenyzéssel tették egyértelművé mezőnyfölényüket, néhány esetet leszámítva alig akadt olyan kategória, melyben nem a bátaszéki induló nyert. Összesen huszonilenc éremmel zárták az ob-t, 16 arannyal, 4 ezüsttel és 9 bronzzal zártak Nagy Ákos tanítványai, akik az összesített pontversenyben az első helyen végeztek. Ha idevesszük, hogy az országos diákolimpiai döntőben rekordot jelentő, nyolc aranyéremmel zártak, akkor érthető, hogy miért került be a 2023-as év a bátaszéki karatesport aranykönyvébe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!