Futás

2024.05.24. 19:00

A címvédő és a kétszeres győztes is rajthoz áll a Borvidék Félmaratonon

Akár az ezer indulót is elérhet a Szekszárd hegyein és völgyein át vezető futóverseny, a 13. Borvidék Félmaraton.

Berg Sándor

Úgy tűnik, kevés a babonás ember, hiszen a nevezési lista alapján nagy az érdeklődés az idei Borvidék Félmaratonra is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a kívánalmaknak eleget téve a szervezők május 11-én egy extra napra újra megnyitották az előnevezést a futni vágyók számára. Ez alapján könnyen előfordulhat, hogy több, mint ezren vágnak neki szombat délután Szekszárd dombjainak. 

A férfiak „királyszáma” tartogatja a legnagyobb csatát az idei Borvidék Félmaraton futóversenyen
A férfiak „királyszáma” tartogatja a legnagyobb csatát az idei Borvidék Félmaraton futóversenyen
Fotó: Mártonfai Dénes

– Idén az a különleges változás, hogy nincsen változás – mondta lapunk érdeklődésére Márkus István, akit arról is kérdeztünk, a tizenhármas szám miatt mennyire babonás. – Én 13-án születtem, úgyhogy kifejezetten szeretem ezt a számot. Bízom benne, hogy idén is jó „összecsapásokat” látunk, és mindenki elégedetten távozik majd Szekszárdról és a versenyről. Ebben fontos szerepet játszanak a támogatóink, valamint a polgárőrök és a rendőrök, akik az útlezárásoknál működnek közre, illetve az a közel száz önkéntes, akik az útvonal építésénél segédkeznek, a frissítőpontokon vagy a központban könnyítik meg a futók helyzetét – mondta a főszervező, hozzátéve, szerinte sok sötét ló lappang a mezőnyben, akik képesek lehetnek a váratlan eredményekre.

Itt kell forgalomkorlátozásokra készülni szombaton a Borvidék Félmaraton ideje alatt

A legnagyobb csata a férfiak „királyszámában” várható, a 26 kilométeres távon a címvédő Szekeres Zsolt és a kétszeres győztes (2019, 2022) Zsigmond Előd is elindul. A két kiváló szekszárdi sportoló mellett ott lesz a mezőnyben a tavalyi második Tankovics Csongor, igaz, ő idén húsz kilométeren áll rajthoz. A nőknél várhatóan új győztes avatnak, a címvédő Varga Fanni neve ugyanis nem szerepel az előnevezettek listáján.

A leghosszabb távon idén is több, mint nyolcszáz méter szintkülönbséget kell leküzdeniük a vállalkozókedvű futóknak, amit hét frissítőállomás tesz valamivel elviselhetőbbé. Az egy kilométeres gyermekfutam (Béla király tér–Garay tér–Széchenyi utca–Bezerédj utca–Béla király tér útvonalon) 12.30 órakor rajtol el, az 5, 10, 15, 20 és 26 kilométeres táv indulóinak (utóbbit két és három fős váltócsapatban is lehet teljesíteni) 14 órakor dördül le a rajtpisztoly Szekszárd központjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!