Futsal

2024.05.26. 10:08

Az NB II-be való visszajutásért lép pályára a Tolna-Mözs futsalcsapata

Az NB III-as férfi futsalbajnokság rájátszásának visszavágóján, hétfőn 20 órakor a Tatabányai SC-t fogadja a városi sportcsarnokban a Tolna-Mözsi FSE férfi futsalcsapata. Tét az NB II-be való feljutás.

Berg Sándor

Egy év szünet után jutna vissza az NB II-es férfi futsalbajnokságba a Tolna-Mözsi FSE, amelynek ehhez hétfőn hazai pályán le kell dolgoznia egygólos hátrányát a Tatabányával szemben.

Egy győzelemre az NB II-től a Tolna-Mözsi FSE
Egy győzelemre az NB II-től a Tolna-Mözsi FSE
Fotó: Kiss Albert

A hétfői „odavágót” jól kezdte Ágics Péter együttese, hiszen Sára Patrik találatával vezetett, majd Kneller Balázs góljával később egyenlített, de végül 3–2-es vereséget szenvedett a harmadosztály Nyugati csoportjának győztesének otthonában.

Ezt a minimális különbséget kell eltüntetniük az oda-visszavágós párharc második mérkőzésén a tolna-mözsieknek legalább a hosszabbítás kiharcolásához. Ha összesítésben döntetlen az állás, kétszer öt perc ráadás következik, ha akkor sincsen döntés, büntetőpárbaj következik.

A Tolna-Mözsi FSE a 2022/2023-as szezonban már egyszer szerepelt az NB II-ben (akkor a harmadosztályban bronzérmes volt a csapat, de az előtte végzett gárdák nem vállalták a feljutást és rájátszást sem kellett az osztályváltáshoz), akkor az alapszakaszt a tizedik helyen zárta, majd a hatcsapatos alsóházban ötödik lett, így búcsúzott a másodosztálytól.

NB III, rájátszás, 2. mérkőzés
Tolna-Mözsi FSE–Tatabányai SC
Tolna, városi sportcsarnok, hétfő, 20 óra. Vezeti: Borbás (Fehérvári, Topálszki)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!