Bíznak a kupagyőzelemben a paksi szurkolók

Sok Tolna vármegyei kelt útra a fővárosba szerda délután a Paksi FC–Ferencváros Mol Magyar Kupa döntőre.

Teol.hu

Egy napra az M6 lett az ország legforgalmasabb autópályája. A konvojok egymást érték a Paks és Budapest közötti útszakaszon, az útszéli benzinkutaknak pedig szép forgalmat generáltak a kocsikból és kisbuszokból kiszálló utasok.

 

Az ok pedig nem más, mint az este 19.30 órakor kezdődő Paksi FC–Ferencváros (a sorsolás alapján az atomvárosi klub a pályaválasztó) Mol Magyar Kupa döntője. Azzal nem mondunk meglepőt, hogy sokan zöld-fehér szerelést öltöttek, hiszen mindkét klub eredeti szín összeállítása ez, az viszont meglepetés, hogy sok fradista szimpatizánssal is találkoztunk. A paksi ultrák közül többen elmondták, bizakodnak, hogy sikerül visszavágni Bognár György együttesének a két évvel ezelőtt elveszített kupadöntő miatt (akkor az FTC 3–0-ra nyert). Ha ez sikerül, az biztos Európa-liga indulást jelentene a Tolna vármegyeieknek.

Az előzetes hírek szerint több, mint negyvenezer néző várható a Puskás Arénában, ami a legnézettebb fináléjává teszi a 111 éves kupasorozatot. Böde Dániel portálunknak adott interjújában elmondta, szeretne aranyéremmel a nyakában hazatérni, míg Windecker József csak a kupagyőzelemmel lenne elégedett.

Hogy ez sikerül-e, az késő este kiderül.

Mol Magyar Kupa, döntő
Paksi FC–Ferencváros
Puskás Aréna, szerda, 19.30 óra. Vezeti: Berke Balázs (Szert Balázs, Bornemissza Norbert)

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!