Női labdarúgás

2024.05.29. 08:20

Büntetőkkel maradt le a diákolimpiai éremről az Ady csapata

Zalaegerszeg adott otthont a pünkösdi hétvégén a kispályás labdarúgás diákolimpia országos döntőjének, ahol a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium lány csapata negyedik helyen végzett.

Berg Sándor

Az ország legjobb húsz csapata versengett a diákolimpiai országos döntőjén a zalai vármegyeszékhelyen, ahol a szekszárdi iskola csapata három győzelemmel (Eger 3–0, Debrecen 6–0, Tiszaföldvár 3–0) és egy vereséggel (Dunakeszi, 1–3) a második helyen zárta a csoportkört. A legjobb nyolc között a székesfehérvári intézmény legjobbjait is felülmúlta Fekete Eszter irányította egylet, amivel eldőlt, hogy a folytatásban éremért küzdhetnek az adysok.

Negyedik helyen végzett az Ady lány csapata a diákolimpiai országos döntőjében
Negyedik helyen végzett az Ady lány csapata a diákolimpiai országos döntőjében
Forrás: MDSZ

Az elődöntőben az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégium csapatával felvette a versenyt a Szekszárdi WFC igazolt játékosait soraiban tudó csapat, de a szombathelyiek végül jobbnak bizonyultak (0–3). A bronzmérkőzésen így megadatott Nagy-Cseke Vivienék számára, hogy visszavágjanak a Dunakeszinek a csoportkörös vereségért. Az 1–1-es döntetlent hozó rendes játékidő után a büntetőpárbajban a Pest vármegyeiek voltak higgadtabbak, így az Ady – keretében Salamon Csengével, Gaál Viktóriával, Aradi Flórával, Werner Tamarával, Bősze Dominikával, Nagy-Cseke Jozefinával, Szűcs Laurával, Balázs Viktóriával és Nagy-Cseke Edinával – tavalyhoz hasonlóan idén is negyedik helyen végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!