Muay thai

2024.05.21. 07:00

Hat arannyal és hat ezüsttel tértek haza a szekszárdi bajnokok

Mogyoródon bizonyították tehetségüket a szekszárdi muay thai harcosok, amiről Eördögh Péter a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület edzője számolt be portálunknak.

Farkas Eszter

A képen balról jobbra: Gombos Norbert edző, Monigl Bence, Kótai János, Hinek Armand, Török Bertalan, Szarka Dávid, Szőke Róbert, Daradics Róbert, Balassa Nikolett, Müller Gergő, László Tóbiás segítő, Eördögh Péter edző (Beküldött kép)

A mogyoródi Grosics Gyula Sportcsarnokban mérkőztek meg május 11-én szombaton a szekszárdi harcosok a III. Faith Fighter nyílt nemzetközi Muay Thai és K-1 kupán. A bajnokságon négy ország negyvenkilenc egyesületének közel háromszáz versenyzője vett részt.

– A Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület – kiegészülve a Gombos Norbert edző által vezetett szekszárdi Dragon Fight Team két fiatal harcosával, Kótai Jánossal és Monigl Bencével – három szabályrendszerben, összesen kilenc versenyzőt indított a viadalon - tájékoztatta portálunkat Eördögh Péter.

A küzdelmek két ringben folytak

Az 1-es számú ringben a Magyar Muaythai Országos Sportági szövetség által felügyelt IFMA amatőr Muaythai mérkőzések, illetve a 2-es ringben az ICO Hungary által vezetett K-1 light és K-1 B Class küzdelmek zajlottak. Az edző elmondása szerint korosztályonkénti korlátozásokkal, de a Muaythai küzdelmek során általánosan engedélyezettek az ütések, rúgások, térdrúgások, könyökütések, fordulásos technikák és a clinch, ami gyakorlatilag egy álló birkózás. Továbbá engedélyezett a láb megfogása, a fej fogásból történő támadása térddel és a ledobás is. Csak a teljes erővel végrehajtott technikák értékelhetők.

A K-1 Light szabályrendszer kontrollált erejű kickbox technikákat engedélyez, tiltja a kapaszkodásból végrehajtott technikákat, a láb megfogását és a forduló ütést. Péter kiemelte, hogy ez egy ideális kezdő kategória. A K-1 B Class, tizenhat éves kortól engedélyezett védőfelszereléses amatőr K-1 szabályrendszer. Full kontakt küzdelem, tehát az alkalmazott technikákat teljes erővel lehet végrehajtani, de az ICO megkötése, hogy térdrúgással a fej fogásból nem támadható.

Hat arannyal és hat ezüsttel gazdagodtak

A szekszárdi csapatnak kemény küzdelmek árán összesen hat aranyérmet és hat ezüstérmet sikerült elhozni a III. Faith Fighter nemzetközi Muay Thai és K-1 bajnokságról:

Balassa Nikolett: 44 kilogramm kategóriában a több mint tizenöt mérkőzésével sokkal tapasztaltabbnak számított az ellenfelénél, ezért Muaythaiban csak gyakorlómérkőzést kapott, amit K-1 Light, aranyéremmel jutalmaztak.
Kótai János: 70 kilogramm, K-1 Light aranyérem, K-1 B Class ezüstérem,
Hinek Armand: 70 kilogramm, K-1 Light ezüstérem,
Szőke Róbert: 75 kilogramm, K-1 Light ezüstérem és a legtechnikásabb küzdelem különdíja,
Monigl Bence: 75 kilogramm, K-1 Light ezüstérem, K-1 B Class ezüstérem,
Szarka Dávid: 81 kilogramm, Muaythai aranyérem,
Müller Gergő: 86 kilogramm, Muaythai aranyérem,
Daradics Róbert: +90 kilogramm, K-1 Light aranyérem,
Török Bertalan: +91 kilogramm, Muaythai aranyérem, K-1 Light ezüstérem.

Az egyes kategóriák aranyérmet szerzett győzteseinek lehetőségük lesz gálamérkőzés keretében bajnoki övért ringbe szállni szeptember 28-án Mogyoródon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!