Kajak-kenu

2024.05.21. 17:40

Kiváló szekszárdi eredmények születtek a maraton országos bajnokságon

Az év egyik legnagyobb versenyét rendezték az ünnepi hétvégén Győrben, ahol 87 klub mintegy 2100 versenyzője állt rajthoz a maraton magyar bajnokságon. A Szekszárdi Kajak-Kenu SE harmincnégy fővel képviseltette magát, közülük nyolcan is aranyérmet szereztek.

Jámbor Lotti duplázni tudott, aki elsőéves serdülőként állt rajthoz a két-három évvel idősebbek között. A válogatott kajakos erős irammal, kiváló futásokkal világ- és Európa-bajnoki dobogósokat utasított maga mögé előbb az ifjúságiak (U17-U18), majd saját korosztályában.

Jámbor Lotti két aranyéremmel zárta a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot
Forrás: Szekszárdi Kajak-Kenu SE

„Nagy vágya volt, hogy futós számban indulhasson, így idén beáldoztuk a saját korosztályát, és az edzéseken nyújtott teljesítménye alapján bíztunk a jó szereplésben” – értékelte Inger Nikoletta edző a fiatal versenyzését.

A kölyök korosztályban Görbe Dávid nevét megjegyezték a parton, ugyanis egy hibát követően a rajt után nem sokkal beborult és közel fél kilométeres hátrányból folytatta a versenyt. A szekszárdiak reménysége olyan iramot tudott menni, amivel lépésről lépésre utolérte a mezőnyét és megvédte magyar bajnoki címét.

A zárónapon is termelte az érmeket a szekszárdi klub, kezdésként Kercsmár Emma, Rohn Panka alkotta kenu páros diadalmaskodott tíz kilométeren. Őket követte a szintén kölyök korosztályban Márta Ágnes és Keserű Lilla kettőse, ők MK2 tíz kilométeren versenyezve egy igazi meglepetés győzelmet arattak.

„Ágnes mindössze másfél éve kajakozik és a lányoknak ez volt életük első országos bajnoksága. Minden edzői instrukciót betartva, az összes erejüket beleadva száz-kétszáz méter előnnyel érkeztek vissza és nyerték meg a futamot” – fogalmazott Szekeres Zsolt edző.

Szekeres Zsolt a kölyök MK2 győzteseivel, Keserű Lillával és Márta Ágnessel
Forrás: Szekszárdi Kajak-Kenu SE

A Sáfrány Botond, Mészáros Bere páros öt kilométeren másodszor védte meg címét. A gyermek U12-es korcsoportban keményen harcoltak a táv első felében, ugyanis az első kilométerben történt egy apró kiforgatás (a másik hajó beléjük ütközött hátulról), de a fiúk kiválóan kezelték a helyzetet és az előnyükre fordítva az élre álltak.

Bajnoki pontszerzést jelentő hatodik helyen végzett Bodnár Bálint, Dulai Barnabás ifjúsági páros (előbbi egyéniben is hatodik lett), de ugyanebben a korosztályban lett negyedik a Kiss Léna, Kercsmár Boglárka kettős. A serdülők U15-ös korosztályának „mamutmezőnyében” Schein Péter negyedik, Zsinkó Milán hatodik, míg az U16-os Schein Dániel hetedikként ért célba. Vajda Barnabás a kölyök korcsoportban végzett futamának ötödik helyén, ami vállsérüléséből visszatérve kiváló eredménynek számít. Koller Bertold MK1-ben saját futamában (a népes mezőny miatt két bajnokot is avattak) lett nyolcadik.

Szintén a résztvevők száma miatt két döntőt rendeztek a gyermek MK1-ben is, ahol Kovács Márton egy pozícióval maradt le a dobogóról. Ugyanebben a korosztályban a Keserű István, Dudás Gergő kajak páros hatodik lett. A 2012-es lányok versenyének ütközéseiből jól jött ki Demkó Dorka, aki végül negyedikként haladt át a célvonalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!