Kajak-kenu

2024.05.25. 10:50

Kiváló eredmények születtek az idei maraton bajnokságon

A négy Tolna vármegyei klub összesen tizenhat érmet lapátolt össze a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon.

Teol.hu

Győr adott otthont idén is maraton országos bajnokságnak, ahol kitettek magukért a vármegyei klubok. A szekszárdiak hat aranyéremmel a legeredményesebb tolnai egyesület lett, de a dunaföldváriak, a paksiak és a tolnaiak közül is állhattak fel kajakosok vagy kenusok a maraton bajnokság dobogójára.

Kiváló dunaföldvári sikerek születettek az maraton országos bajnokságon
Kiváló dunaföldvári sikerek születettek az maraton országos bajnokságon
Forrás: Dunaföldvári Csónakház

Kiszli Vanda megvédte maraton bajnoki címét

Az Atomerőmű SE negyvenhét indulóval képviseltette magát Győrben, ezzel a legnépesebb vármegyei klub volt a folyók városában. Az indulók között Kiszli Vanda 26 kilométeres győzelméhez kétség sem fért, a többszörös világ- és Európa-bajnok kajakos párosban Czéllai-Vörös Zsófiával ezüstérmes lett. Rajta kívül a Kirschner Dávid, Rózsa Bence kölyök kenu páros és egyesben Tóth Boglárka (MK1 kölyök) szerzett bajnoki címet, a Galó Árpád, Kovács Roland kenu kettős a kölyök korosztályban bronzérmesként végzett.

Kiváló dunaföldvári eredmények az ob-n

A nyolcvanhét induló tagszervezet között az éremtáblázat tizenharmadik helyén végzett a Dunaföldvár, ami hatalmas sikernek számít a kis egyesület életében. Ehhez sokat tett hozzá Szabó András Zotmund és Bakcsi Zalán, előbbi az MC1 gyermek U11-es, utóbbi az U12-es korcsoportban nem talált legyőzőre. A fiatalabbaknál ráadásul kettős dunaföldvári siker született, hiszen az ezüstérmet Viczai János szerezte meg. Futó Dorka az U12-eseknél végzett harmadikként.

Tolnára is jutott egy érem

A Szabó Luca, Szakály Vanda kölyök kajak kettes másodikként csapott a célba, ezzel ezüstéremmel örvendeztetve meg a tolnai delegációt.

A Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság teljes eredménysorát ide kattintva tekintheti meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!