Kajak-kenu

2024.05.12. 10:43

Paks Város Sportjáért díjat vehetett át Kiszli Vanda

Gyerekkora óta elhivatottság, kitartás jellemzi. Kimagasló sporteredményeivel nemcsak szülővárosát, hanem az egész országot méltón képviseli. Janóczkiné Kiszli Vandát a Paks Város Sportjáért díjjal ismerték el.

Révészné Hanol Erzsébet

Janóczkiné Kiszli Vanda a paksi önkormányzat díjátadó ünnepségén (Fotó: Telepaks.net)

Város Sportjáért díjjal ismerte el Janóczkiné Kiszli Vandát, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosát a paksi önkormányzat. – Tősgyökeres paksi, itt végezte iskolai tanulmányait a Balogh Antal Katolikus Iskola és Gimnáziumban, majd utána a Szegedi Egyetem hallgatója lett – ismertették a méltatásában. Kajakozni 2004-ben kezdett Pakson, az Atomerőmű Sportegyesületnél.

Első világversenyén 2010-ben indult Spanyolországban, és kajak kettes női ifjúsági kategóriában ezüstérmet szerzett. A kazanyi 2013-as nyári universiaden – a szegedi egyetem hallgatója volt akkor – kajak egyesben, 500 méteren a nyolcadik, kajak négyesben, 200 méteren és 500 méteren hatodik lett. A kolumbiai Caliban megrendezett 2013-as világjátékokon kajak egyesben 26 kilométeren ezüstérmet szerzett. A győri 2015-ös maratoni kajak-kenu világbajnokságon az U23-asok versenyében kajak egyes 22 kilométeren aranyérmet nyert, a felnőttek versenyében pedig kajak egyes 26 kilométeren a hatodik helyen ért célba. A dél-afrikai Pietermaritzburgban rendezett 2017-es maratoni kajak-kenu világbajnokságon kajak egyes 26 kilométeren ezüstérmes, kajak kettes 26 kilométeren aranyérmes lett. 2018 és 2023 között húsz aranyérmet és öt ezüstérmet szerzett számos Európa-bajnokságon, világkupán és világbajnokságon.

Vanda elhivatottsága, kitartása és akarata gyermekkorától kezdve kíséri az életét. Eredményeivel mindig méltón képviselte nemcsak Paksot, hanem az egész országot is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!