Futsal

2024.05.28. 12:35

A Tolna-Mözs nyolcat lőtt a Tatabányának és feljutott az NB II-be (videóval)

Fölényes győzelmet aratott a tatabányaiak ellen, ezzel feljutott az NB II-es bajnokságba a Tolna-Mözs férficsapata.

Rónai Gábor

Nagy volt a tolnaiak öröme, remek győzelemmel vívták ki az NB II-es indulási jogot

Fotó: Beküldött fotó

Egygólos hátrányból várta az NB III-as osztályozós párharc hétfő esti visszavágóját a Tolna-Mözs. Ágics Péter csapata az odavágón 3–2-re kapott ki a Tatabányai SC-től, így egyáltalán nem volt reménytelen a helyzete. Már csak azért sem, mert az NB III-as bajnokság Dél-Nyugati csoportját veretlenül, 12 győzelemmel és 2 döntetlennel nyerték meg a tolnaiak, akik igencsak meggyőzően futsaloztak. 

Most is meggyőzőek voltak, bár nem ment könnyen, a vége nagyon sima lett. A szünetben még csak 2–1-re vezettek a hazaiak, akik azonban a fordulást követően kinyitották a gólcsapot, hatig meg sem álltak, s végül imponáló, 8–3-as győzelemmel jutottak fel az NB II-be. 

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült kiharcolni a feljutást – mondta Ágics Péter, a tolnaiak játékos-edzője. – Köszönjük a szurkolóinknak, hogy remek hangulatot teremtettek, nagyon jó volt ilyen közegben játszani. Az első mérkőzés alapján reméltem, hogy kiharcoljuk az NB II-be kerülést, bár azt is hozzá kell tennem, hogy az első félidőben kemény csatát vívtunk a tatabányaiakkal. Szeretnénk helytállni az NB II-ben is” – tette hozzá.

Férfi futsal NB III, osztályozó, 2. mérkőzés
Tolna-Mözsi FSE–Tatabányai SE 8–3 (2–1)
Tolna, 250 néző. V: Fehérvári P. (Topálszki Sz., Bacsi N.). Tolna-Mözs: Merkl D. – Deli D., Ágics, Kneller, Sásdi B. Csere: Fazekas T., Mészáros B., Keszthelyi, Szabó G., Gödör M., Ábrahám, Sára P., Paksi D. Tatabánya: Ténai – Soós P., Bombicz, Zuggó, Gaszner. Csere: Módi, Kuzma, Máté K., Minárcsik. Gólszerző: Gödör M. (13., 26., 35.), Paksi D. (27., 28.), Sára P. (23.), Ágics (39.), Gaszner (1., öngól), illetve Gaszner (10.), Zuggó (30.), Máté-Kovács (40.). Kiállítva: Minárcsik (27.). 

A Tolna-Mözs összesítésben 10–6-os gólaránnyal jutott fel az NB II-es bajnokságba. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!