Bonyhádi siker

2024.06.10. 19:00

Az öt indulóból mind az öten a dobogón végeztek

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium lövészszakkörének tagjai május 24-én, pénteken újabb sikert értek el a miskolci Diák Olimpiai Target Sprint országos döntőjén.

Farkas Eszter

Sűrű Sára aranyérmes (beküldött kép)

A Target Sprint egy újnak számító sportág hiszen sokak számára ismeretlen, de a bonyhádi diákok a miskolci Diák Olimpiai Target Sprint országos döntőjén nyújtott teljesítménye bizonyítja, hogy komoly jövő előtt állnak ebben a sportban is.

Jónás Anna Luca aranyérmes, Bozsolik Sarolta jobbról bronzérmes
Jónás Anna Luca aranyérmes, Bozsolik Sarolta bronzérmes lett
Fotó: Beküldött fotó

A Target Sprint hasonlít a biatlon sífutó lövő versenyhez, de annak a szárazföldi változata. A versenyzők ezerkétszáz métert futnak, és négyszáz méterenként öt darab, tíz méterre lévő, hét centiméter átmérőjű bukóalakot kell eltalálniuk, bukónként három lőszerrel. A kihívás abban rejlik, hogy futás után kell a versenyzőknek lőni, és az nyeri meg a versenyt, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a 1200 métert, és a legkevesebb lőszer felhasználásával a legrövidebb idő alatt lövi le a tíz darab bukóalakot.

Minden diák a dobogón végzett

– A bonyhádi gimnázium öt diákja vett részt a döntőn - tudtuk meg Beke Zoltán, felkészítő edzőtől. Az ötödik korcsoportban Bozsolik Sarolta, Jónás Anna Luca és Bogos Patrik, míg a hatodik korcsoportban Sűrű Sára és Szabó Gábor Máté képviselte az iskolát. A felkészülésük szeptember óta tartott, és munkájuk gyümölcse beérett a miskolci versenyen.

A diákok egyéniben minden kategóriában a dobogón végeztek. Az ötödik korcsoportban a lányoknál Jónás Anna Luca diákolimpiai bajnok lett, Bozsolik Sarolta pedig bronzérmet szerzett. A fiúk között Bogos Patrik ezüstérmet hozott haza. A hatodik korcsoportban Sűrű Sára és Szabó Gábor Máté is diákolimpiai bajnoki címet szerzett.

A verseny fénypontjaként a Target Sprint szövetségi kapitánya is jelen volt, és mindhárom aranyérmes fiatalt behívta a válogatott keretbe. Ez óriási öröm és elismerés volt mind a diákok, mind az iskola számára. A szülők támogatása mellett a legnagyobb kihívás a versenyzők számára az lesz, hogy zárt irányzékú fegyverekkel versenyezzenek, mivel eddig nyílt irányzékkal lőttek.

A felkészülési idő rövid, és a szövetségi kapitány elmondása szerint a következő versenyt külföldön rendezik meg. A diákok zárt irányzékú fegyvereket kapnak a lövész sport szövetségtől, és a legrövidebb idő alatt kell magas szinten elsajátítaniuk azok használatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!