Strandfoci

2024.06.11. 09:30

Hatalmas bravúr: a Bonyhád BFC legyőzte a Marseille-t!

A portugáliai Nazarében rendezett Európai Bajnokok Tornájának csoportkörében az újonc Bonyhád BFC 4–2-re felülmúlva a világranglista-9. francia Marseille-t.

Berg Sándor

A vasárnapi nyitónapon két harmadig jól tartotta magát Bölcsföldi Zoltán együttese a világsztárokkal teletűzdelt Braga ellen, az utolsó tizenkét percben viszont kijött a tudásbeli különbség (1–10). A folytatásban sem várt könnyű feladat a Bonyhádra, amelyre a világranglistán az előkelő kilencedik helyen álló Marseille várt az Estádio do Viveiróban.

Történelmi győzelmet aratott a Bonyhád BFC Portugáliában
Történelmi győzelmet aratott a Bonyhád BFC Portugáliában
Forrás: Bonyhád BFC

A franciák ellen jobban kezdtek a völgységiek, mint a Braga ellen, de az ötödik percben a 72-szeres japán válogatott Takasuke Goto találatával előnybe került a Marseille. A második játékrészben aztán előbb Vénosz Soma, majd Patócs Richárd is betalált, megfordítva a találkozó állását. Erre a galloktól jött még válasz, de Patócs még kétszer bevette az ellenfél kapuját, amivel az újonc Bonyhád BFC történelmi győzelmet ünnepelhetett az Európai Bajnokok Tornáján!

A csoportkör zárófordulójában ma 13.45 órakor a cseh Slavia Prahával játszik a völgységi gárda. A harminckét csapatot felvonultató torna csoportköréből valamennyi klub továbbjut, a döntőt június 16-án rendezik.

Európai Bajnokok Tornája, csoportkör, 2. forduló
Marseille BT–Bonyhád BFC 2–4 (1–0, 1–3, 0–1)
Nazaré, Estádio do Viveiro
Gólszerző: Takasuke (5.), Addarri (17.), illetve Patócs (17., 21., 30.) Vénosz (15.)

A C-csoport állása: 1. Braga (21–1) 6, 2. Marseille (7–6) 3, 3. Bonyhád (5–12) 3, 4. Slavia Praha (2–16) 0 ponttal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!