Kézilabda

2024.06.06. 15:15

Huszonötödször ápolták Tuba Gyula emlékét Gyönkön

Az élvonalban szereplő Csurgói KK ifjúsági csapatának végső sikerével zárult a gyönki Tolnai Lajos Gimnáziumban megrendezett jubileumi XXV. Tuba Gyula Kézilabda Emléktorna.

Berg Sándor

A gyönki Tolnai Lajos Gimnázium egykori diákja, majd testnevelő tanára, kézilabda szakedzője, Tuba Gyula nevét viselő nemzetközi emléktorna öt csapat részvételével zajlott le. A végső győztes Csurgó mellett a Székelyudvarhely és a házigazda Gyönk-Hőgyész közös csapata végzett a dobogón, megelőzve a Kecskemét és a szlovén Ptuj együttesét.

A Csurgó végső sikerével zárult a jubileumi Tuba-kupa
A Csurgó végső sikerével zárult a jubileumi Tuba-kupa

„Törekedtünk arra, hogy azokat az egyesületeket hívjuk meg a jubileumi tornára, melyek korábban sikeresen szerepeltek itt. Ilyen az erdélyi Székelyudvarhely és a szlovéniai Ptuj együttese. A Csurgó megérdemelten diadalmaskodott, mert egy komplett, jó gárdával érkezett. Színvonalas és szoros meccseket játszottak egymással a csapatok, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a harmadik, negyedik és ötödik hely körbeveréssel dőlt el – válaszolta megkeresésünkre Bán Tamás igazgató. – Bízunk benne, hogy jövőre megrendezhetjük a huszonhatodik emléktornát, ennek csak anyagi akadályai lehetnek, az akarati tényezőn nem múlik.” 

Eredmények
Székelyudvarhely–Gyönk 34–29, Csurgó–Kecskemét 32–24, Ptuj–Székelyudvarhely 31–33, Gyönk–Kecskemét 32–23, Csurgó–Ptuj 40–27, Székelyudvarhely–Kecskemét 24–21, Ptuj–Gyönk 19–18, Székelyudvarhely–Csurgó 26–31, Ptuj–Kecskemét 27–35, Gyönk–Csurgó 19–22

A gólkirály Dörmő Ádám (Kecskemét) lett, a legjobb mezőnyjátékosnak Horváth Gellértet (Csurgó), a legjobb kapusnak Dakó Gábort (Kecskemét) választották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!