Lakossági fórum

2022.03.10. 20:09

Teltház fogadta Varga Judit igazságügyi minisztert Dombóváron

Varga Judit igazságügyi miniszter látogatott Dombóvárra és Bonyhádra szerdán Potápi Árpád János országgyűlési képviselő meghívására.

Varga Szilvia

Varga Judit igazságügyi miniszter és Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője a teltházas dombóvári fórumon (Fotó: Makovics Kornél)

A Tolna 2-es számú országgyűlési egyéni választókerületében két állomást érintett országjáró körútja keretében Varga Judit igazságügyi miniszter. Bonyhádon a megújult sportcentrumot tekintette meg, Dombóváron pedig telt ház előtt beszélt a magyar kormány legfontosabb eredményeiről. A lakossági fórumon a baloldal és a nemzeti konzervatív kormány bizonyítványát hasonlította össze, és közösen osztották meg legfontosabb gondolataikat Potápi Árpád János országgyűlési képviselővel.

Varga Judit hangsúlyozta, kimondottan szereti az országjárás adta azon lehetőségét, hogy a magyar emberek szemébe tud nézni és elmondhatja mekkora a tét, hogy nagyon sok forog kockán április 3-án. Nem kevesebb, mint mindazon elért eredmények, amelyeket a nemzeti konzervatív kormány a magyar társadalommal közösen az elmúlt 12 év során elért, például az Európában egyedülálló családtámogatási rendszer, az alacsony adó, a munka megbecsülésére épülő gazdaságpolitika, a rezsicsökkentés vívmányai. 

Április harmadikán népszavazás is lesz, gyermekeink jövője a tét - hangsúlyozta. Egy erős üzenetet kell küldenünk Brüsszelbe, hogy senki más, csak a magyar szülők dönthetik el, hogy gyermekeink milyen nevelésben részesüljenek. Nem hagyhatjuk, hogy visszatérjen a kudarcos baloldali Gyurcsány korszak. A megkezdett úton kell tovább haladni, előre kell menni és nem hátra – emelte ki Varga Judit igazságügyi miniszter.

Telt ház várta Dombóváron a Potápi Árpád János meghívására érkező Varga Juditot (Fotó: Mártonfai D.)

A miniszter a fórumon kitért az ország szomszédságában folyó háborúra, hangsúlyozta, hogy Magyarország kormánya mindent megtesz azért, hogy a béke mihamarabb helyreálljon. Ebbe a háborúba Magyarországot senki nem sodorhatja bele. Jogszabályba rögzítették, nem lehet emberi életek kioltására alkalmas eszközöket, fegyvereket kivinni Ukrajna területére. Továbbá mindent megtesznek a humanitárius segítségnyújtás hatékonysága érdekében. 

Magyarország történetének legnagyobb humanitárius csomagját juttatták el Ukrajnába az elmúlt időszakban, hatszáz millió forint értékű segélycsomagot – 100 ezer liter üzemanyagot és 30 tonna élelmiszert. Felhívta a figyelmet a higgadtság fontosságára és a baloldal, az ellenzék jelöltjeinek felelőtlen kijelentéseire, akik fegyvereket és katonákat akartak küldeni Ukrajnába. Mint mondta, minden szót meg kell fontolni országunk biztonsága érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!