Hírek

2009.05.13. 21:19

Adócsoport az MSZP-ben: vitatják az ingatlanadót és a cafeteria átalakítását

"Adócsoport" alakult az MSZP elnöksége és parlamenti frakcióvezetősége néhány tagjának részvételével - tudta meg az MTI szerdán szocialista forrásból.

MTI

Az MTI információi szerint a munkacsoport tevékenységében részt vesz Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese és Veres János frakcióvezető-helyettes, az MSZP elnökségének tagja is. A távirati iroda úgy értesült, hogy a munkacsoport a nap folyamán már tárgyalt is Oszkó Péter pénzügyminiszterrel.

Az MSZP keddi elnökségi ülésén döntöttek úgy, hogy létrehozzák ezt a munkacsoportot, amely közvetlenül tárgyal és egyeztet a jövő évi adójogszabályokról, kiemelt figyelmet fordítva az ingatlanadóra, és igyekszik érvényre juttatni az MSZP elvárásait.

A szocialisták azt szeretnék elérni, hogy a válságkezelés mellett a legrászorultabb rétegeknek is kellő figyelem jusson, és az adóátrendezés egy baloldali párt elvárásainak is megfeleljen. Az ingatlanadón kívül az MSZP vitatja a cafeteria- és az utazási kedvezmény-rendszer átalakítását is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!