Hírek

2009.05.18. 20:53

Draskovics vizsgálatot rendelt el a Jobbik és a Tettrekész együttműködése miatt

Draskovics Tibor miniszter utasítást adott annak vizsgálatára, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) közötti megállapodás hétfői aláírásának körülményei és az együttműködés tartalma összhangban áll-e azokkal a szabályokkal, amelyek a rendőri munka politikamentességét garantálják - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) az MTI-vel.

MTI - Hírszerző

"Joggal kelt aggodalmat, ha egy párt, különösen, ha az szélsőséges nézeteiről ismert, köt együttműködési megállapodást a rendőrség egyik szakszervezetével" - tette hozzá közleményében a szaktárca.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter megköveteli a rendőrség vezetőitől, hogy következetesen szerezzenek érvényt ennek a fontos alkotmányos alapelvnek - idézi a tárca közleményét a Hírszerző az MTI alapján.

Az MSZP hétfő délután felszólította az igazságügyi és rendészeti minisztert, vizsgálja meg, hogy a megállapodás nem veszélyezteti-e az alkotmányosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!