Hírek

2009.05.20. 12:48

Éghajlatváltozással foglalkozó kormányzati bizottság alakult

Ma tartotta alakuló ülését az Éghajlatváltozási Bizottság, a kormánynak a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia (NÉS) megvalósításának lépéseit segítő tanácsadó testülete. Az ülésen a bizottság ügyrendje mellett tárgyaltak Nemzeti Éghajlatváltozási Program 2009-2010-es tervezetéről is.

VGO

A bizottság feladatai közé tartozik az éghajlatváltozás hazai hatásaihoz alkalmazkodással, valamint a hazai hatásokra való felkészüléssel kapcsolatos javaslatok megfogalmazása és az ilyen irányú kutatások tárcaközi összehangolása.

A bizottság elnöke a környezetvédelmi és vízügyi miniszter. A részt vevő kilenc minisztérium képviselője mellett a testületbe résztvevőt delegál a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, a Magyar Tudományos Akadémia, egyes környezetvédő társadalmi szervezetek, továbbá a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Magyar Agrárkamara.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!