Hírek

2009.05.19. 15:14

Fidesz: mindannyian tartozunk 2,1 millióval

A napokban nyilvánosságra került gazdasági adatok - az államadósság, a költségvetési hiány, a reálkeresetek és a foglalkoztatottság alakulásáról - azt mutatják, hogy a kormány félrekezeli a válságot.

VG Online

Varga Mihály azzal kapcsolatban, hogy a tavalyi 73 százalékról 82,7 százalékra nőtt az államháztartás GDP-arányos adóssága, úgy fogalmazott: a kormánynak "sikerült 18 évet visszalépni az időben", utoljára ugyanis 1991-ben volt 80 százalék feletti az eladósodás mértéke. Mint megjegyezte, minden magyar állampolgáron, csecsemőtől az aggastyánig, 2,1 millió forint adósságteher van már - tudósított a sajtótájékoztatóról a párt honlapja.

A költségvetési hiány 3,9 százalékra történő módosításáról szólva arra emlékeztetett, hogy megalakulásakor a Bajnai-kormány még azt ígérte, ragaszkodni fog a 2,9 százalékos hiányhoz.

A kitűzött hiánycélt nem tudják tartani, hiába indokolták azzal a megszorító lépéseket, hogy a hiányt tartani kell, különben nem jutunk hozzá az IMF által adott pénzhez - fűzte hozzá.

Az Orbán-kormány pénzügyminisztere a reálkeresetek 2,7 százalékos csökkenését úgy értékelte, hogy három százalékos inflációval számolva ez az emberek életszínvonalának további romlását eredményezi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!