Hírek

2009.05.13. 15:50

Kiakadtak a civilek is a kormány tervein

Korábbi tevékenységét és érvényes civil együttműködési irányelveit tagadná meg a kormányzat, ha csökkentené a civil szervezetek rendelkezésére álló forrásokat a következő költségvetési évben - figyelmeztet a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) elnöke.

VGO

A program az elmúlt években éppen annak érdekében tevékenykedett, hogy felkészítse a hazai civil szervezeteket az állam által ellátandó ún. közfeladatok átvállalására - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Nagy Ádám.

Éppen a civilek tudnak segíteni abban, hogy a válság miatt felfeslőben lévő szociális háló lyukain lehetőleg minél kevesebben essenek ki.

"Régóta ismert tény, hogy a civilek lényegesen olcsóbban és hatékonyabban tudják ellátni a válság miatt egyre növekvő igényként jelentkező szociális, foglalkoztatási, gyermek- és ifjúságvédelmi, oktatási és egyéb feladatokat, mint azt valaha is bármely állami szervezet tehetné" - hangsúlyozta a program vezetője.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!