Hírek

2009.05.22. 11:56

Újabb, az idén már a 34. amerikai bank ment csődbe

Újabb amerikai pénzintézet jutott csődbe és kényszerült arra, hogy tevékenységét más pénzintézet, egy befektetési társaságokból álló cég vegye át.

MTI

A 12,8 milliárd dolláros eszközértékkel rendelkező és 8,6 milliárd dollár betétet kezelő BankUnited takarék-és hitelbank tönkre ment - jelentette be az FDIC befektetéseket biztosító állami pénzalap.

A floridai (Coral Gables) székhelyű BankUnited a 34. olyan bank, amely az idei évben az FDIC csődbiztosítására támaszkodhatott. Május elején az Atlanta-beli Silverton Bank és további két kisebb pénzintézet volt kénytelen beszüntetni tevékenységét.

A BankUnited mind a 84 fiókját egy befektetési társaságokból (WL Ross, Carlyle és Blackstone csoport) álló cég veszi át az FDIC közlése szerint, és a fiókok már péntektől működnek. A vevő mintegy 900 millió dolláros tőkét szán a csődbe jutott bank talpra állítására. A BankUnited összeomlásával összefüggő költségek a biztosítási pénzalapnak a becslések szerint 4,9 milliárd dollárjába kerülnek. Ez az összeomlás jelentette eddig a második legnagyobb terhet az FDIC-nek azóta, hogy a pénzügyi válság a múlt év júliusában kirobbant. Az első helyen az IndyMac takarékbank áll, 9 milliárd dolláros felszámolási költséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!