Hírek

2009.07.06. 07:09

A héten eldőlhet a Vagyonkezelő vezérének sorsa

A Népszabadság szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t érintő személyi döntéseket hoz a héten Oszkó Péter pénzügyminiszter: az sem elképzelhetetlen, hogy mennie kell Tátrai Miklós vezérigazgatónak.

Népszabadság - MTI

A napilap hétfői száma azt írta: a hét első felében találkozik majd Oszkó Péter és Tátrai Miklós, még azt megelőzően, hogy a miniszter nyilvánosságra hozná a vezérigazgató munkájának szakmai értékelését

A Népszabadság cikke szerint Tátrai Miklós leváltásához kapóra jöhet, hogy Budai Gyula Magosz-titkár feljelentése nyomán az ügyészség megbízta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának közép-magyarországi regionális nyomozó hivatalát, hogy az MNV-nél tapasztalható számviteli szabálytalanságok ügyében folytassa le a nyomozást.

A lap ugyanakkor emlékezetett arra, hogy ha a miniszter bizalma megingott a vezérigazgató iránt, nem kell semmiféle nyomozás ahhoz, hogy leváltsák őt. A vagyonkezelő működését ugyanis az elmúlt hónapokban kemény kritikák érték: a sukorói telekcsereügy, a regionális vízművek átszervezése, a bábolnai földügyek miatt amúgy is támadások kereszttüzébe került a vagyonkezelő.

Tátrai Miklós távozása azonban szakértők szerint könnyen megakaszthatja az állami vagyongazdálkodást, amelynek eredménye, hogy a költségvetésbe nem folynak be az idén a törvényben előírt bevételek. Egy új vezérigazgató munkába állása ugyanis lassítja a megkezdett üzleteket, és megbénulhat a jelenleg hattagú Vagyongazdálkodási Tanács működése is. Tátrai Miklós kiválásával is öttagúra zsugorodna a testület, amely csak négy azonos szavazattal tud döntéseket hozni - olvasható a Népszabadságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!