Hírek

2009.09.18. 15:08

Csak a választásokig vonul a háttérbe Gyurcsány?

A választásokig mindenképpen háttérben marad Gyurcsány Ferenc miniszterenök, utána azonban segíteni akar az MSZP megújulásában

VG Online

Csak a kampány idejére, a választásokig tervezi kényszerű pihenőjét Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, legalábbis erre utal legújabb blogbejegyzésében.

"Azt tartom helyesnek, hogy leköszönt miniszterelnökként, pártelnökként egy jó ideig visszafogottan vegyek részt a közéletben. Sokak ragaszkodása, szeretete persze jól esik, de a politika elsősorban nem személyes kérdés. A kormánynak és a pártnak új vezetése van, őket kell erősíteni. Nem visszafelé nézünk, hanem előre. Nem szabad olyat tennünk, ami növeli a terméketlen belső feszültség esélyét, ami gyengíti a kormányt vagy az MSZP-t" - írja a szocialisták volt pártelnöke.

"Jó fél év múlva választások lesznek. A balliberális nemzeti progresszió ügyét az MSZP-n kívül talán senki sem tudja majd képviselni a következő parlamentben. Aztán ha túl leszünk a választásokon, majd megbeszélhetjük, hogy mi volt az elmúlt évek tanulsága, és azt is, hogy mi következik ebből" - áll a pénteki keltezésű blogbejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!