Hírek

2010.03.18. 10:12

A csehek euróban utaznak - és a magyarok?

Még ebben a hónapban eurókötvények piacra dobását fontolgatja Csehország, hogy kihasználhassa a rekordalacsony hozamokat.

Világgazdaság Online

Prága kihasználná, hogy az eurókötvények hozama a görög válság miatt rekordalacsony szintre esett vissza, és még ebben a hónapban eurókötvényeket dobna piacra - értesült a Bloomberg. A hírügynökség értesülései szerint Csehország a Barclays Capital-t, a Deutsche Bank AG-t és Ceska Sporitelna AS-t kérték fel, hogy menedzseljék az idei év első kibocsátását.

A JPMorgan Chase & Co. és a Citibank elemzői szerint a cseh kormány a lehető legjobb pillanatban dobja piaca a kötvényeket: a görög válság miatt megrendült a bizalom az eurózónában és a befektetők figyelme a feltörekvő piacok felé fordult. Elemzők szerint többek között a forint árfolyamának az elmúlt napokban tapaszalt jelentős erősödése és a régiós tőzsdék iránti megnövekedett érdeklődés is ennek tudható be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!