Hírek

2010.03.12. 12:36

A Fidesz sem úszhatja meg a hiány növelése nélkül

A Fidesz elégedetlen az önkormányzatok támogatottságával, az egészségügy és az oktatás helyzetével, ezeknek a területeknek a kezeléséhez, valamint az adócsökkentéshez azonban kénytelen lesz növelni az államháztartási hiányt – mondta az InfoRádiónak Lakner Zoltán, a Vision Politics elemzője.

InfoRádió

A Fidesz kommunikációjában ugyan nem központi elem a hiánycél, a párt elnöke tett olyan kijelentéseket, amelyekből arra lehet következtetni, hogy nem feltétlenül 3,8 százalékon áll meg idén a GDP-arányos államháztartási hiány – mondta az InfoRádióban Lakner Zoltán, a Vision Politics elemzője.

A szakértő szerint a Fidesz politikájáról egyelőre annyi tudható, hogy elégedetlen az önkormányzatok támogatottságával, valamint az egészségügy és az oktatás helyzetével. Ezeknek a területeknek a kezeléséhez, valamint a korábban már beígért adócsökkentéshez azonban mindenképpen növelnie kell a hiányt a Fidesznek.

Az elemző hangsúlyozta: nem mindegy, hogyan indítja kormányzati ciklusát a Fidesz, és hová jut el négy év alatt. De az országnak hitelező nemzetközi pénzügyi szervezeteknek sem mindegy, mennyire stabil az ország akár pénzügyileg, akár politikailag.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!