Hírek

2010.03.23. 10:38

Demján: Minden magyarnak az az érdeke, hogy a Fidesz nyerjen

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, a Trigránit elnöke határozott kormányzást vár a következő években. Demján Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában Szlovákiát követendő példaként állította a leendő kormány elé.

InfoRádió

A "Hajrá Magyarország!" jelmondat a vállalkozókra is igaz – mondta azzal kapcsolatban, hogy a VOSZ gazdasági fórumának március 8-i rendezvényén beszédét az Orbán Viktor által használt mondattal zárta. „Ez egy jó sporthasonlat... Minden valószínűség szerint a Fidesz-kormány jön, és minden magyarnak az az érdeke, hogy ez a fideszes csapat nyerjen. Ha ugyanis nem nyer, az mindenkinek rossz” – emelte ki az InfoRádióban.

„Ide határozott kormányzóképesség kell, amit az elmúlt nyolc évben nem tapasztaltunk. Szeretném kiemelni, hogy a VOSZ volt az egyedüli, amelyik már 2002-2003-ban megmondta a magyar válságot. Igenis kiszámítható volt, hogy Magyarország válságba kerül. Mert a kormány rossz stratégiát választott: jóléti rendszerváltást hitelből csinálni nem lehet” – mondta a VOSZ ügyvezető elnöke.

Demján követendő példának tartja Szlovákiár. „Gondoljunk bele, hogy honnan indultak hozzánk viszonyítva, csak ők az Unióba való belépés előtt végrehajtották a reformjaikat. Ma a szlovákok személyi jövedelme és a vállalatok jövedelemtermelése meghaladja Magyarországét” – hangsúlyozta.

Itt elolvashatja, mit gondol Demján Sándor a Bajnai-kormány válságkezeléséről

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!