Hírek

2010.03.23. 14:01

Elfogadták az MDF országos listájáját

Megszületett kedden az MDF országos választási listája, amelyet Dávid Ibolya, az MDF elnöke vezet. Az első tíz helyen két SZDSZ-es politikus, Retkes Attila pártelnök és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes is helyet kapott.

MTI

Az MDF országos listáján az első húsz helyen sorrendben a következő személyek szerepelnek: Dávid Ibolya, Herényi Károly, Makay Zsolt, Pusztai Erzsébet, Karsai Péter, Retkes Attila, Ikvai-Szabó Imre, Nagy Tamás, Somogyi Zoltán, Juhász Zoltán, Joó Szabolcs, Viniczai Tibor, Dragon Pál, Jagarics Ferenc, Szentkuti Károly, Bánk Attila, Helmeczy László, Gyüre Lajos, Habjánecz Tibor és Roszik Gábor.

Retkes Attila értékelése szerint az MDF budapesti és országos listájának összeállításával teljesült az MDF és az SZDSZ politikai megállapodása, amelyet egy demokratikus középerő létrehozására és Bokros Lajos programjának támogatására kötöttek.

Az SZDSZ elnöke az MDF országos listájának keddi nyilvánosságra hozatalát követően nyilatkozott az MTI-nek, hozzátéve, hogy az országos és a budapesti listát együtt értelmezik, mert úgy tudják hatékonyan képviselni az együttműködést, hogy az SZDSZ is delegál képviselőket az áprilisban megválasztandó Országgyűlésbe.

A politikus kitért arra is, hogy az SZDSZ Választási Operatív Testülete által felállított, majd országos tanácsa (ot) által szombaton elfogadott sorrend is teljesült. Az ot szombaton egy erősorrendet fogadott el, amelynek alapján a két listára Retkes Attila pártelnököt, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettest, Skaliczki Andreát, az ot elnökét, Szentkuti Károlyt, az SZDSZ Győr-Sopron-Moson megyei elnökét és Iván János XXII. Kerületi képviselőjelöltet kell feltenni.

Retkes Attila az MDF országos listáján a 6. helyet kapta, őt követi Ikvai-Szabó Imre. Szentkuthy Károly ugyanezen a listán a 15. pozícióban van. Az MDF fővárosi listájának harmadik helyére Skaliczki Andreát, a negyedikre pedig Iván Jánost tették.

A sajtóhírek még hétfőn arról szóltak, hogy Kajdi József visszalépése utat nyithat mind Csapody Miklós fővárosi képviselőjelölt számára, aki a szombati választmányi döntés értelmében nem került fel a párt országos listájára, mind pedig más SZDSZ-es politikus számára. Végül Ikvai-Szabó Imre, SZDSZ-es főpolgármester-helyettes kapott befutó helyet az MDF országos listáján. Az MTI kedden kereste Csapody Miklóst, aki azonban nem vette fel a telefont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!