Hírek

2010.03.22. 08:44

Élményfürdők: sok a jóból? Alig van vendég

Néhány nap alatt két óriási fedett élményfürdővel gazdagodik a hazai akvaparkok palettája: március elsején nyílt meg a hajdúszoboszlói Aqua-Palace, a szegedi Napfényfürdő Aquapolis fürdőkomplexum pedig péntektől várja a látogatókat.

VG

A piac egyes szereplői szerint azonban már „túl sok lesz a jóból” Magyarországon. A régebb óta működő akvaparkok vezetői úgy vélik, túlkínálat jellemzi a hazai piacot, szerintük az új fejlesztések is gyakran átgondolatlanok.


A fizetőképes kereslet is visszaesett a válság hatására, a zsugorodó piacot a növekvő konkurencia tovább szeletelheti. Olyannyira, hogy egyes vélemények szerint lehetnek olyan fürdők, amelyek nem bírják majd a versenyt.

A tavalyi is nehéz év volt az élményfürdők számára: a válság mellett az áfaemelés, illetve a H1N1 körül kialakult hisztéria is komolyan viszszafogta a forgalmukat.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetők számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!