Hírek

2010.03.19. 11:04

Építőipar – Nem látszik az alagút vége

Februárban tovább emelkedett a felszámolások amúgy sem alacsony száma az építőiparban. Tavaly az év második hónapjában 228 céggel szemben indult fizetésképtelenségi eljárás az ágazatban, most 263 jutott erre a sorsra.

Világgazdaság Online

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint nem annyira az optimizmus, mint inkább az adósságszédelgők aktivizálódásnak jele, hogy a tavalyi utolsó negyedév óta ismét emelkedik az új cégbejegyzések száma az ágazatban.

Nem látszik az alagút vége az építőiparban. Míg az összes magyar céget vizsgálva az látható, hogy a felszámolások növekedési üteme jelentősen lelassul, addig az építőiparban februárban 15,3 százalékkal több céggel szemben indult felszámolási eljárás, mint egy évvel korábban.

„Nem arról van szó, hogy a február valamiért kilógott a sorból, hiszen az utolsó három hónapot összevetve az egy évvel korábbi három hónappal, pontosan ugyanezt a 15,3 százalékot kapjuk” – zárja ki az egyszeri hatásokat az értékelésből Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója. A felszámolások stabil növekedése a stratégiai igazgató szerint azt jelenti, hogy a kilábalásnak nincsen nyoma az ágazatban, legfeljebb arról beszélhetünk, hogy lassul a lecsúszás üteme.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!