Hírek

2010.03.30. 12:33

Kósa: a végét járja az önkormányzati rendszer

Markán átalakításra van szüksége Magyarország önkormányzati rendszerének – mondta az Indexnek Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Index

A Fideszben nem pozíciókat, hanem munkát osztanak – ismételte meg Orbán Viktor bölcsességét Kósa Lajos az Index kérdésére, miszerint ki lehet a Fidesz-kormány önkormányzatokért felelős minisztere.

Debrecen polgármesterének elmondása szerint a Fidesz szeretné a parlamenti képviselők létszámát körülbelül a felére csökkenteni, és az önkormányzati rendszert alaposan átalakítani. Megítélése szerint nincs már az önkormányzati rendszer négy év, sőt kettő se, a végét járja.

Kósa szerint ugyanis nagyon komoly baj, hogy az ország területi besorolásánál jelenleg tíz közigazgatási szint van, amikor öt is elég lenne.

A fideszes politikus elmondása szerint a következő lépésben szeretnénk az önkormányzatok által ellátandó feladatokat jelentősen csökkenteni, és az önkormányzatok életét szabályozó joganyagot egyszerűsíteni

Kósa szerint a közigazgatási joganyag negyven százalékát például hatályon kívül kellene helyezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!