Hírek

2010.03.18. 11:51

Megmérgezte dolgozóit az Apple egyik gyára?

A GlobalPost információi szerint egy az Apple számára dolgozó kínai gyárban használt, tiltott oldószer több dolgozót is megbetegített.

Global Post - Világgazdaság Online

A Reuters blogja szerint az n-hexane nevű oldószer használatát betiltották, a Wintek mégis ezt az anyagot használta az Apple Iphone és iTouch érintőképernyőinek gyártásához. Hét volt, illetve jelenlegi alkalmazott állította, hogy a vegyianyagot alkalmazták az üzemben, az Apple azonban idáig nem kommentálta az ügyet.

Az érintett dolgozók fejfájásra, szédülésre panaszkodtak, mások súlyos izomfájdalmakkal kerültek kórházba. A Global Post meglátogatta az egyik klinikát, ahol több mint két tucat gyári munkás fekszik idegkárosodás miatt.

A Wintek beismerte, hogy több mint egy évig illegálisan alkalmazta a szert, amely tudomása szerint 62 embernek okozott károsodást. A Wintek az ügy hatására elbocsátotta a gyár vezetőjét és tavaly augusztusban beszüntette az n-hexane használatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!