Hírek

2010.03.05. 14:24

NATO kontra Moszkva - 1 millió dolláros fogadás a háborúra

Oroszország NATO nagykövete állítja, hogy a szövetség nem békés célú terveket készít országával kapcsolatban és 1 millió dollárt ajánl annak, aki bebizonyítja ennek ellenkezőjét.

RIA Novosztyi - Világgazdaság Online

Dmitrij Rogozin a Twitteren mikroblog oldalon tette közzé felhívását. Oroszország NATO-ba delegált küldötte 1 millió dollárt ajánlott fel annak, aki – véleményével ellentétben – bizonyítani tudja, hogy a Szövetség nem sző háborús terveket Oroszországgal szemben.

A RIA Novosztyi ugyanakkor hozzáteszi, hogy Rogozin nem közölte, hogyan adná át az összeget, illetve azt sem, hogy rendelkezik-e egyáltalán ennyi pénzzel.

Egy interjúban egyébként a követ leszögezte: biztos abban, hogy Rasmussen NATO-főtitkár őszintén beszélt, amikor kijelentette, hogy a NATO nem Oroszország ellensége – bizonyára ezt ő maga is elhiszi. Ugyanakkor hozzátette, hogy sok minden megváltozott a Peresztrojka óta, az orosz vezetés nem ad hitelt feltétel nélkül minden kijelentésnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!