Hírek

2010.03.30. 16:19

Nem enyhül a nyomás Athénon

Tovább emelkedtek ma a görög állampapírpiaci hozamok, azt jelezve, hogy a befektetők egyelőre az EU és az IMF részéről kilátásba helyezett segítség ellenére sem tartják kevésbé kockázatosnak az ország adósságát.

Világgazdaság Online

Athén hétfőn ugyan sikeresen értékesítette a felkínált teljes, 5 milliárd eurós, 7 éves lejáratú új kötvénycsomagját, ezúttal azonban csak 6-7 milliárd euró értékben érkezett ajánlat. Ez jóval kisebb érdeklődést jelez a legutóbbi, hónap eleji aukcióhoz képest, amikor Athén az ugyancsak 5 milliárd euró értékben piacra dobott, 10 éves kötvényeire több mint 16 milliárd eurós ajánlatot kapott.

Az új papírok hozama ráadásul azonnal emelkedni kezdett: a kibocsátáskori 6 százalékkal szemben ma már 6,32 százalékon kereskedtek velük.

Ez pedig azt jelenti, hogy egyelőre nem teljesült a múlt heti EU-csúcson kilátásba helyezett segítség legfőbb célja, vagyis Athén finanszírozási költségeinek leszorítása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!