Hírek

2010.03.24. 14:51

Nézze meg milyen lehet az új Országgyűlés összetétele

Márciusban már a Nézőpont Intézet is azt mérte, hogy végeredményben a Fidesz-KDNP megszerezheti a kétharmados többséget a Parlamentben. Szerintük az LMP lesz a negyedik befutó párt.

Világgazdaság Online

Továbbra is eltérnek a közvélemény-kutatók árpilisi parlamenti választások eredményeire vonatkozó, sorra megjelenő előrejelzései egymástól, habár az most már legalább elmondható, hogy a Nézőpont Intézet prognózisai is kezdenek hasonlítani a többiekére. Ugyanis a Nézőpontnál január elején még az aktív, részvételüket biztosra ígérő szavazók körében a Fidesz "csak" 42 százalékon állt, március közepére viszont már 57 százalékra került.

A Mediánnál pont ellentétes a mozgás: januárban kétharmados Fidesz-győzelmet jelzett előre a kutató, a múlt heti (március) felmérésének eredményeként pedig azt tette közzé a HVG hasábjain, hogy csökkent a Fidesz-KDNP lista támogatottsága, s két és fél év után először az ellenzéki pártszövetségre jutó szavazatok aránya (a választani tudó „biztos” szavazók körében) 60 százalék alá esett. Az Ipsos pedig - a magyar Rádió számára készített felmérése alapján - azt vetíti előre, hogy a Fidesz-KDNP a voksok 64 százalékát kapná.

További részleteket itt találhat!

Világgazdaság Online -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!