Hírek

2010.03.16. 11:46

Pénteken eljön az igazság pillanata a kispártoknak

Lakner Zoltán szerint az ajánlószelvények összegyűjtése nehezebb feladat a kispártoknak, mint a parlamenti küszöb elérése

TV2 - Mokka

Hazabeszéltek március 15-én a pártvezetők Lakner Zoltán szerint. A politológus a TV2 Mokka című műsorában elmondta: a Fidesz a Jobbik felé kacsingató szavazóit próbálta meggyőzni, míg Mesterházy Attila az MSZP részéről a kiábrándult szocialista szavazók lelkére beszélt.

"A Fidesznek most már egyértelműen a Jobbik az ellenfele, míg az MSZP-nek pedig inkább az MDF és az LMP, hiszen itt lehetnek átfedések a szavazók között. A Fidesz ennek ellenére azért is marad mérsékelt, mert sokkal többet nyerhet a centrumban, mint amennyit elveszíthet a jobbszélen" - mondta Lakner Zoltán.

A politológus szerint Mesterházy Attila üzenete az a baloldali szavazóknak, hogy a kisebb pártok nem jutnak be a parlamentbe, így csak a szocialistákra érdemes szavazni.

Lakner Zoltán szerint március 19-e vízválasztó lesz a választások szempontjából, mert a kis pártoknak az ajánlószelvények összegyűjtése sokkal nehezebb lesz, mint a parlamenti küszöb elérése a választásokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!