Hírek

2010.03.23. 08:22

Több miniszterelnök-jelöltnél népszerűbb Morvai

A választási kampány inkább koptatja a politikusok renoméját, mintsem javítana a megítélésükön az Ipsos népszerűségi listája szerint, amelynek új szereplője Morvai Krisztina, aki 32 pontjával a rangsor felső harmadában szerepel – közli a közvélemény-kutató cég egyik márciusi felmérésének eredményét a keddi Népszabadság.

MIT

Az első helyért továbbra is nagy a verseny Sólyom László (46 pont) és Orbán Viktor (45 pont) között, az elmúlt hónapokban Navracsics Tibor stabilizálta harmadik helyét, 37 ponttal. A rangsor végén az SZDSZ politikusai találhatók.

Orbán Viktor a legkedveltebb kormányfőjelölt, népszerűségének mértéke és megítélésének szerkezete hónapok óta változatlan. Mesterházy Attilának 29, Bokros Lajosnak 26 pontja van.

Morvai Krisztinától alig marad le Vona Gábor (29 pont), a Jobbik szavazói körében pedig egyformán kedveltek (71 pontosak).

Az Ipsos megjegyzi azt is: Orbánnak és Mesterházynak nagyjából 150-200 ezer bizonytalan választóra lehet aktivizáló hatása, míg Bokros körülbelül ennek a felét, Vona a negyedét mozgósíthatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!