Hírek

2010.05.05. 11:19

EMFESZ-ügy: a bíróság hatályon kívül helyezte a RosGas tulajdonszerzését

A másodfok szerint is hibázott az energiahivatal, amikor jóháhagyta az EMFESZ Kft. tulajdonosváltását. Góczi István az írásos ítéletre vár.

Világgazdaság Online

A Főváros Ítélőtábla ma hozott ítéletében a Magyar Energia Hivatal korábban hozott döntését - melyben jóváhagyta a RosGas AG EMFESZ Kft-ben történő tulajdonszerzését - hatályon kívül helyezte, és a Magyar Energia Hivatalt új eljárás lefolytatására kötelezte, tette közzé a gázkereskedő társaság.Az EMFESZ Kft tiszteletben tartja az Ítélőtábla ítéletét, a jogszabályokban meghatározott törvényes fellebbezési utat azonban igénybe veszi. Az ítélet az EMFESZ Kft működését, fogyasztóinak biztonságos gázellátását és szerződéses kötelezettségeinek teljesítését nem befolyásolja. „Az Ítélőtábla döntésének írásos formában történt kézhezvétele után döntjük el véglegesen, hogyan valóban fellebbezünk-e, vannak ugyanis nyitott kérdések az eljárás megismétlésének módjával kapcsolatban" - mondta a Világgazdaság Online-nak Góczi István, a kft. ügyvezető igazgatója.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!