Hírek

2010.07.15. 14:33

Európa, a spam birodalom

Európa maga mögött hagyta Ázsiát és így a világ második legnagyobb spamtermelője a Sophos információbiztonsági cég felmérése szerint.

AFP - Világgazdaság Online

2010 második negyedévében Európa termelte ki a világ összes kéretlen levelének harmadát, ezzel megelőzve Ázsiát. A Sophos adatai szerint az öreg kontinens országai közül főként Nagy-Britannia "jeleskedett" a spamek terén.

A szigetország önmagában állítja elő a világ spameinek 4,6 százalékát, ezzel a britek a tavalyi kilencedik helyről a negyedik pozícióba ugranak az országok listáján. Franciaország, Olaszország és Lengyelország szintén jelentősen növelte a kéretlen levelek számát a negyedévben. 

Az első helyet továbbra is az Egyesült Államok tölti be, a teljes spam mennyiség 15,2 százalékával, a második India, 7,7 százalékkal. Az AFP jelentése szerint az adatok azt mutatják: a spamek a Sophos által figyelt teljes e-mail tömeg 97 százalékát tették ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!