Hírek

2010.07.06. 10:42

Fideszes lett a sörgyártók szövetségének elnöke

Mádi László tölti be a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) elnöki posztját 2010 júliusától - közölte a szövetség kedden az MTI-vel.

MTI Eco

A korábbi elnök, Sivó Imre négy év után köszönt le elnöki pozíciójáról. Mádi László közgazdász, egyetemi oktató, korábban több ciklusban a Fidesz országgyűlési képviselője volt.

Az idén a párt nem indította a választásokon, mert az ingatlanadó ügyében Mádi László szembement a Fidesz álláspontjával.

A Fidesz elutasította a szocialisták kormányzása alatt bevezetett, majd az Alkotmánybíróság által megsemmisített ingatlanadót, miközben Mádi László január végén egy konferencián úgy nyilatkozott, hogy az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető.

Az 1992-ben alapított Magyar Sörgyártók Szövetsége a legnagyobb magyarországi érdekeltségű sörgyártó vállalatokat tömörítő szervezet. A tagvállalatok együttes termelése a magyarországi eladások mintegy 90 százalékát adják.

A söripar a 150 milliárd forint éves forgalmával a második legnagyobb élelmiszeripari ágazat Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!