Hírek

2010.07.06. 15:52

Győztek a kínaiak!

A Nokia közölte: 200 millió dollárért eladja a japán Renesas Electronicsnak vezetéknélküli modem ágazatát. A szektorban egyre alacsonyabbak az árak és a kínai konkurencia komly nehézséget jelent.

The New York Times - Világgazdaság Online

A Nokia hosszú távú fejlesztési projektjének részeként írta körül a modem üzletág eladását. A 200 millió dolláros üzlet keretében ez a szektor a japán Renesas Electronicsé lesz, csakúgy, mint 1 100 munkavállaló, akik a finn óriástól a japán vállalathoz kerülnek át.

A mobil iparág elemzésére szakosodott Rewheel munkatársa, Paul Zarandy ezzel kapcsolatban elmondta a The New York Timesnak elmondta: 2007 óta 120 dollárról 38 dollárra csökkent a mobil modemek ára, a nyomot profit miatt az európai mobilszolgáltatók többsége túlad az üzletágon. Az USB-vel csatlakozó modemek helyett más, szélessávú szolgáltatásokat helyeznek előtérbe. A vezetéknélküli modem üzletágot részben kínai cégek, a Huawei és a ZTE uralják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!